Skip to main content

Senioren

Fit blijven door lichaamsbeweging wordt steeds belangrijker. Daar hoort dansen zeker bij! Uit veel onderzoek is bekend, dat dansen niet alleen het lichaam gezond houdt, maar ook de hersenen actief. Dansen bevordert ook de spierkracht, de lenigheid, het uithoudingsvermogen, de beweeglijkheid en het geheugen. Juist voor ouderen kan het aanleren en uitvoeren van dansbewegingen van onschatbare waarde zijn. Bij Danscentrum Verspaandonk bouwt u nieuwe energie op. En, niet onbelangrijk: het kan overdag, zodat u daarvoor ’s avonds niet de deur uit hoeft.
Neem de tijd om op een prettige manier, samen met leeftijdsgenoten, sportief te bewegen op muziek die u prettig vindt. Op de donderdagmiddag (her)ontdekt u dansen als quickstep, Engelse wals, tango, cha cha cha, jive, rumba en andere. Al die dansen worden veelvuldig herhaald en geleidelijk uitgebreid met nieuwe figuren.

Muziek

Op de seniorencursussen wordt een breed scala aan muziek gedraaid, zowel moderne muziek als evergreens.

Danszaal

Gedanst wordt op een goed onderhouden full professional parketvloer. De zaal is voorzien van moderne en gezellige verlichting en is aan elke sfeer aan te passen. In de pauze van de lessen kunt u het zich met een drankje gemakkelijk maken bij de open haard in het horecagedeelte.

Aanpak

Hoewel er op een actieve manier les wordt gegeven, wordt toch rekening gehouden met ieders capaciteiten. Het motto is dan ook ‘alles kan, niets moet’. De bedoeling is om iedereen zoveel mogelijk plezier te geven in het dansen.
Een belangrijk aspect is het contact met andere cursisten. In de loop van de jaren zijn hier al heel leuke contacten uit voortgekomen. De al bestaande (beginners- en gevorderden)groepen nemen heel gemakkelijk nieuwe mensen op, die zich snel thuis zullen voelen.
Inschrijvingen In het algemeen wordt per paar ingeschreven, hoewel individuele inschrijvingen ook mogelijk zijn.

Lesrooster

De lessen worden gegeven op de donderdagen in de maanden oktober tot en met april (start eerste donderdag in oktober) op de volgende tijden:

Beginners cursus *

  • Donderdag 14.00 uur

Gevorderden cursus *

  • Donderdag 15.00 uur

Vergevorderden *

  • Donderdag 16.00 uur
  • * Meedansen op alle drie de niveau's kan voor slechts € 25,-- per maand

Kom jij ook dansen?